Συμβουλες για μετακομιση

6 Πράγματα που Πρέπει να Κάνετε Πριν Αφήσετε το Παλιό σας Σπίτι!

Πακετάρισμα σε δόσεις Οι ειδικοί της μετακόμισης προειδοποιούν: μην περιμένετε την τελευταία στιγμή για να ξεκινήσετε το πακετάρισμα! Ο λόγος; Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο το πακετάρισμα δε θα σας φανεί… βουνό αλλά επίσης θα κατευνάσετε και την έντονη συναισθηματική φόρτιση που συνεπάγεται μια μετακόμιση. Βάλτε στόχο λοιπόν να γεμίζετε 2-3 κούτες κάθε μέρα, πριν την τελική ημερομηνία της μετακόμισης! Μην ξεχνάτε, άλλωστε, ότι μετά τη μεταφορά, οι κούτες θα περιμένουν (καρτερικά) να τις αδειάσετε!

Βάλτε θέμα στα πακέτα Προτιμήστε να γεμίσετε τις κούτες σας με βάση ένα κοινό θέμα. Αυτό το «θέμα» μπορεί να αναφέρεται στο είδος που περιέχεται σε αυτές (π.χ. ποτήρια, βιβλία) ή στο δωμάτιο στο οποίο ανήκει (π.χ. κουζίνα, παιδικό υπνοδωμάτιο) και φυσικά μην ξεχάσετε να βάλετε σε αυτές ετικέτες! 

Οι κούτες χωρίς όνομα… μπορεί να σας ταλαιπωρήσουν την επομένη της μετακόμισης.

Σκληρό περίβλημα, εύθραυστο περιεχόμενο Για να κάνετε τη μετακόμιση (και τη ζωή σας) πιο εύκολη επιλέξτε έξυπνα τις κούτες που θα χρησιμοποιήσετε για να μεταφέρετε τα πράγματά σας. Τι εννοούμε; Προτιμήστε τα πλαστικά κουτιά αποθήκευσης (θα τα βρείτε στα πολυκαταστήματα με είδη σπιτιού) για να μεταφέρετε τα εύθραυστα αντικείμενα από το ένα σπίτι στο άλλο. Για ποιο λόγο; το σκληρό περίβλημά τους παρέχει μεγαλύτερη προστασία σε αυτά και εσείς δε θα ζήσετε αγωνιόντας αν έσπασε κάτι. Κι ένα tip ακόμα: Οι εφημερίδες μπορεί να σας φαίνονται μια καλή ιδέα για να γεμίσετε τον κενό χώρο μέσα στις κουτές σας αλλά σας προτείνουμε να τις αποφύγετε. Κι αυτό γιατί ενδέχεται να αφήσουν τα σημάδια τους στα πολύτιμα αντικείμενα σας. Στη θέση τους, προτιμήσετε το αεροπλάστ ή κάποιο ειδικό χαρτί συσκευασίας

Μια κούτα για την ντουλάπα σας Πείτε «ναι» στα χαρτοκιβώτια-ντουλάπες για να μεταφέρετε τα ρούχα σας. Μπορεί να κοστίζουν κάτι παραπάνω από τις κλασικές κούτες αλλά υπόσχονται να σας κρατήσουν μακριά από το σίδερο-τουλάχιστον κατά τις πρώτες μέρες της μετακόμισης.

Κι όμως μπορείτε να χωρέσετε ολόκληρη την ντουλάπα σε μια κούτα!

Κάντε (το) λογαριασμό Ορίσατε ημερομηνία… μετακόμισης; Από τη στιγμή που τη γνωρίζετε, μη χάσετε χρόνο για να κινήσετε τις απαραίτητες διαδικασίες για την αλλαγή ονόματος στο λογαριασμότου ηλεκτρικού ρεύματος, της σταθερής τηλεφωνίας και του νερού, τη δημιουργία νέας σύνδεσης ή τη μεταφορά κάποιας γραμμής. Κι αυτό γιατί αυτές οι τυπικές διαδικασίες (και οι εργασίες από τις οποίες ενδέχεται να συνοδεύονται), απαιτούν κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να ολοκληρωθούν. Με άλλα λόγια, δε θέλετε να μπείτε σε ένα σπίτι που δεν έχει φως, νερό ή τηλέφωνο!

Φτιάξτε μια βαλίτσα με τα απολύτως απαραίτητα και αφήστε την στο νέο σας σπίτι το βράδυ πριν τη μετακόμιση. Σε αυτήν μπορείτε να βάλετε ορισμένα είδη προσωπικής περιποίησης και ανάγκης (π.χ. οδοντόβουρτσα, παυσίπονα) αλλά και ρούχα ώστε να μη χρειάζεται να τα ψάχνετε μέσα στο συνολικό χάος της… κούτας και της μετακόμισης!